Čočkový hrnec
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 14 800 kJ / 3 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,36 g |
Tuky | 174,67 g |
Vláknina | 96,95 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 260,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Při dochucování lze k octu použít i trochu cukru. Sardelová pasta je v tomto receptu velmi důležitá a přijde jí tam cca 20-30g - podle chuti. Já ještě přidávám ke slanině na pánev nožičku čabajské klobásy, ale v původním receptu to jinak není.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2013 17:38
Vyborna, čočka je výborná Sardelku som dávala opatrne, pomaly, postupne, používam ju, ale do šošovice zatiaľ nikdy. Skutočne jej dala veľmi dobrú príchuť. Určite nie posledný raz bola u nás na tanieri Akurát som nedala bujón.
S kľudným svedomím dám bodík
S kľudným svedomím dám bodík
7. 5. 2013 15:45
Vyborna: u nás čočka moc v kurzu není, ale věřím, že je to dobré a sardelka je tam opravdu neobvyklá.
Moje výpečky také skončí v jednom hrnci či pekáči a potřebuji k tomu ten pekáč na maso a zelí, mísu na zadělání knedlíků a hrnec na jejich uvaření. A pak už jen lžíci na jejich bagrování.
Moje výpečky také skončí v jednom hrnci či pekáči a potřebuji k tomu ten pekáč na maso a zelí, mísu na zadělání knedlíků a hrnec na jejich uvaření. A pak už jen lžíci na jejich bagrování.
7. 5. 2013 15:39
Vyborna: Mne spíš šokuje ta němčina, nepředbíháš trochu? Každý obchůdek na vesnici se honosí nápisem "shop" nebo "market", otvírá se mi kudla v kapse. A teď tohle tady. Raději bych uvítala fotky.
7. 5. 2013 15:29
Nadja: Asi je to myšleno tak, že nakonec to vše skončí v jednom hrnci. Prakticky je potřeba hrnec, pánev a nádoba na vývar, ale opravdu se to vyplatí. Kdo tuto čočku u nás ochnutal, tak byl mile překvapen, každého hlavně šokovala ta sardelka
7. 5. 2013 15:04
eintopf - vždycky jsem si myslela, že je to jídlo, na jehož přípravu potřebuji pouze 1 hrnec a pak už jen nějaký ten nůž, prkénko, vařečku.
A tady k tomu hrnci musím mít ještě pánev a další 2 nádoby (jednu na čočku a druhou na vývar z čočky).
To potom i u nás oblíbené vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky-noky jsou vlastně eintopf - vše se nandá do toho pekáče, v němž se dělaly výpečky a promíchá.
A tady k tomu hrnci musím mít ještě pánev a další 2 nádoby (jednu na čočku a druhou na vývar z čočky).
To potom i u nás oblíbené vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky-noky jsou vlastně eintopf - vše se nandá do toho pekáče, v němž se dělaly výpečky a promíchá.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: čočkový eintopf čočkový eintopf recept linseneintopf čočkový eitopf čočka recept čočkový eintopf recepty cocka zadelana eintopf čočkový čočkové kari z jednoho hrnce cockovy aintopf dochucovani cocky čočkovy eiintopf jak uvarit cocku.recept čočka linsen recept čočka se sardelovou pastou linseneintopf recept eintopf recept čočkový cockovy eintopf¨ linsen eintopf čočka linsen recepty
Suroviny: čočka, olej, mouka hladká, protlak, cibule, slanina, vývar z čočky, bujón, párky, pepř, sůl, tymián, bobkový list, ocet, pasta sardelová
Čočkový hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3r3O
5 názorů