Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2017 19:09
Myslím na vrchu těch větviček
7. 6. 2017 19:05
Dobrý den,chci se zeptat,dnes jsem slevala sirup,ale na vrchu se zacala delat pliseň to uz je asi na vyhozeni ze
7. 6. 2017 16:01
Marie: Jak se dělá bezový sirup. Bez přidání vody? Ten smrkový mám už hotový a za chvíli začne kvést bez. Také bych zkusila jitrocelový. Děkuji
6. 6. 2017 21:20
Roman: Je potřeba postavit sklenice na slunce, cukr se rychleji rozpustí a konzervuje. Kvasit by to nemělo. Pokud to kvasí, můžete to vyhodit, bohužel.
6. 6. 2017 21:00
Roman: tak to pozorujte co to bude dělat dál,to se mi ještě nestalo,aby to nezačalo kvasit,to by nebylo dobré,má to macerovat!!!!!
6. 6. 2017 19:13
Dobrý den,
naložil jsem dvě 5-ti litrové láhve podle receptu. Trochu jsem víc přisladil, protože celkem do jedné láhve mi vyšel jeden kilogram cukru. Zatáhl celofanem, zagumičkoval a po týdnu se u jedné láhve začalo nafukovat celofanové víčko? Nějaké info proč? Dělám to letos poprvé.
naložil jsem dvě 5-ti litrové láhve podle receptu. Trochu jsem víc přisladil, protože celkem do jedné láhve mi vyšel jeden kilogram cukru. Zatáhl celofanem, zagumičkoval a po týdnu se u jedné láhve začalo nafukovat celofanové víčko? Nějaké info proč? Dělám to letos poprvé.
5. 6. 2017 21:30
bystrouska: Vladi, někdy musí člověk i předstírat, aby dosáhl svého že ?
5. 6. 2017 20:52
Sirup si pamatuji z dětství hrozně moc mi chutnal a tak mě pořád něco "bolelo". Letos ho moje maminka dělala pro svá pravnoučata, děti mého syna. Tak to si děcka pochutnají a já asi taky budu občas "nemocná" .
5. 6. 2017 13:01
už ho mám hotový a je výborný,mám chronické bolesti zad tak snad pomůže
4. 6. 2017 12:59
Marie_9: Marie, nemáš zač děkovat, jsem ráda, že sis recept vybrala a ať se sirup povede
4. 6. 2017 11:29
Dnes jsem výhonky naložila a již se macerují. Jsem ráda za tento recept. Děkuji.
29. 5. 2017 19:00
Zuzík: Cukor pomáha "vytiahnuť" z výhonkov miazgu (šťavu).
29. 5. 2017 10:55
Zuzík: Zuzanko, to záleží na tom, jak máte rádi sladké, ale mě by ty 2 lžíce stačily. Já si vezmu cukr do dlaně a posypu
28. 5. 2017 23:08
Chtěla bych se zeptat, kolik dát cukru. Dnes jsem ho dělala a každé proložení jsem posypala dvěmi lžícemi cukru. Stačí to, nebo mám ještě dodatečně přidat? Děkuji
27. 5. 2017 09:07
Alena Marova: Alenko, s tím nemám žádnou zkušenost, ale já bych to nepila. Tak jak kvasí ve sklenici, tak by kvasila v těle, i když ta šťáva může mít bublinky jako šampaňský Já za sebe bych to vylila
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat smrkové výhonky? Máme pro vás báječné tipy na sirupy a medy
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Jak chutná smrk? Z jeho výhonků vyrobíte skvělé želé, ale i zázračný sirup
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů