Lokše plněné sýrem
Lokše jsou placky z bramborového těsta, které se hodí jako výborná příloha, ale lze je dobře využít i jako samostatné jídlo. Spojení se sýrem je rafinovaná dobrůtka, která bude hrát dohromady třeba se zeleninovým salátem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 741 kJ / 1 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,28 g |
Tuky | 40,26 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 286 mg |
Sodík | 4,16 g |
Sůl | 10,21 g |
Sacharidy | 308,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám svůj starý, ale nápad se sýrem je od Pavla Berky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 20:32
Bramborové placky děláme z vařených brambor + sůl + mouka a smaží se na tuku.
To, co píšeš ze syrových brambor + koření atd jsou bramboráky, u nás cmunda a různé další regionální názvy (vošouch,.....)
Potom jsou další, Švýcarské bramborové rösti - ze strouhaných syrových brambor jen osolených a opepřených a smažených na tuku.
Samozřejmě existují různé varianty placek, bramboráků i rösti a také různé názvy.
Ty naše br.placky jsou podobné Tvým, jen jsou na slano a smaží se na tuku:
17. 11. 2023 16:21
17. 11. 2023 16:07
Dobře vím, že placky a lokše se poněkud liší, proto jsem do závorky dala, že se nejednalo o lokše, ale o placky. U nás se lokše nikdy nedělaly, ani já je nedělám. I když v těstě žádný rozdíl nevidím, ale hlavně ve způsobu pečení. Placky dělám silnější, lokše jsou tenounké, placky jsou smažené na trošce tuku, proto už se tukem nepotírají.
Do placek nedávám vajíčko, ale ani v jiných receptech na lokše vajíčko není - např.
Výborné lokše
Hodnocení receptu je (16×)
16. 11. 2023 23:14
16. 11. 2023 23:11
14. 11. 2023 22:36
14. 11. 2023 20:39
14. 11. 2023 19:36
14. 11. 2023 09:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 13 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 17 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 5 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 5 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 5 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 6 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 6 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 7 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 7 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 9 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 9 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lososa můžeme uplatnit v mnoha běžných receptech i delikatesách. Jak chutná nejlépe?
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka polohrubá, mouka, sádlo, sýr
Lokše plněné sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yQQ
Bramborové placky se švestkami a mákem
mika59
Hodnocení receptu je 5,0 (30×)