Bůček s pekingským zelím
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je velmi rychle hotové a s rýží nebo chlebem to je skvělý oběd.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 571 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,80 g |
Tuky | 148,71 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 6,49 g |
Sůl | 15,20 g |
Sacharidy | 39,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo může být připraveno variabilně: Buď jako bůček s trochou zelí, nebo zelí s trochou bůčku. Obě verze jsou moc dobré. Recept pochází z malých knížeček asijské kuchyně, které vyšly v roce 1986-7 v nakladatelství Panorama. Autorka zvolila asijské recepty, které byly proveditelné z tehdy dostupných surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2023 11:29
1. 12. 2023 11:23
Bůček je z "Polévky, maso, zelenina". Pak mám ještě třetí "Předkrmy, saláty, ryby, drůbež". A fakt je to poklad!
1. 12. 2023 11:14
1. 12. 2023 11:08
1. 12. 2023 10:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho marinovat maso? Správný čas v marinádě zajistí masu šťavnatost i křehkost
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Suroviny: bůček vepřový, slivovice, omáčka sojová, chilli, zelí pekingské, olej, voda, omáčka sojová, ocet, solamyl, cukr, pórek, cibulka jarní
Bůček s pekingským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnkl
Cibulové placky
cathleen
Hodnocení receptu je 5,0 (22×)