Tajemství dobrého burčáku
Pití burčáku je oblíbeným spestřením začátku podzimu. Tento částečně zkvašený mošt z vinné révy nenabízí nejen ostřejší sladkou chuť a vitaminy, ale i spoustu dobrodružství se svým převozem a otevíráním lahví. Prostě občas bouchne, když je už přemnoženým kvasinkám nádoba malá. Naši vinaři nicméně nabízejí celou paletu odrůd, ze kterých je tento "veselý" nápoj vyroben a je jen na nás, kolik toho chceme ochutnat, otestovat a co naše zažívání vydrží. Burčák je skvělý, ale občas to po něm bývá divoké.
Podle stádií kvašení rozlišujeme burčáky sladké, ve varu, po zlomení a mydliňáky. Dalším stádiem je pak už mladé víno. K burčáku se hodí přikusovat zejména slaná a nakyslá jídla nebo houby. Třeba kvalitní klobásy, nakládané okurky nebo bramboračka ho doplňují skvěle. A dokonce i taková vinná klobása s jeho chutí ladí. Tak na zdraví a dobrou chuť!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 13 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pozor na salmonelu! Může být i v mraženém kuřecím mase, riziko hrozí taky při grilování či neopatrnosti v kuchyni
Jak udělat domácí perníkový sirup? Stačí vám koření, cukr a pár běžných surovin!
Holka u plotny radí: Jak udělat skvělý meruňkový koláč i bez kynutí? Stačí znát dobrý recept!