Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenMarmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 632 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,50 g |
– cukry | 97,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Marmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak,…
Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Máte rádi jahodovou marmeládu? Vyzkoušejte ji připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte. Sladkou chuť jahod skvěle doplňuje aromatická máta a jemná, lehce…
Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11). Horkou…
Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné…
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi…
Z melounu odstraníme slupku, vypeckujeme a nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, přidáme štávu ze 2 citronů a necháme v lednici odležet 3-4 hodiny.…
Vypekované meruňky omyjeme a rozmixujeme. Pokud chceme mít v zavařenině větší kousky, tak cca 1/4 meruněk nemixujeme, ale nakrájíme nožem na kousky požadované velikosti …
Skvělým způsobem, jak zpracovat přebytky jahod, je příprava džemu. Díky džemu si můžeme vychutnat skvělou chuť jahod i mimo sezónu. Pokud k jahodám přidáme šťavnatý…
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také…
Pokud už vás jahodové či rybízové marmelády omrzely, zkuste připravit rodině překvapení a udělejte marmeládu citronovou či pomerančovou. Příprava je rychlá a…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby pekárny, přidáme cukr, kyselinu citronovou a zapneme program Marmeláda. Horké plníme do čistých a suchých…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Mandlové lupínky upražíme na pánvi, pak smícháme se skořicí, želírovacím cukrem a pokrájenými jablky. Podlejeme 2 lžícemi vody a za stálého míchání uvedeme do varu. Do…
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba…
Na přípravě džemu není nic složitého. Stačí vybrat vhodné ovoce, rozmačkat ho a chvíli povařit spolu s cukrem a citronovou šťávou. V tomto receptu zkombinujeme sladké…
Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou. Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme asi…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Přidáno před 41 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná
Odhalte tajemství popcornu: Kdy se svět zbláznil do křupavých kukuřičných pukanců?
Jak pěstovat mátu? Vytrvalá bylina všech chutí a různých podob se snadno množí a daří se jí i v květináči