Butter chicken podle Pavla Berkyho
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Indická jídla se vyznačují silnou pálivostí svých pokrmů na kterou nejsme zpravidla přivyklí. Proto je nutné množství koření si upravit podle sebe. Jak přílohu zvolte…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a zprudka opečeme, necháme vychladit. Do mísy na salát nakrájíme zeleninku a vmícháme uvařené těstoviny. Jogurt a majonézu…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala),…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme.…
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme.…
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme…
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Čínské zelí a rajče pokrájet na jemno, smíchat s jogurtem a okořenit garam masala. Podáváme jako dresing do tortill nebo na zjemnění k ostrým a výrazným jídlům.
Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka. Vodu přidáváme podle…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Čočku pořádně propláchneme studenou vodou.Cibuli nakrájíme na kostičky česnek a zázvor na tenké proužky.Rajče ponoříme na chvilku do horké vody,sloupneme slupku a…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Na olivovom oleji osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia, asi 12 minut. Maso osolime,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Hmoždíře jsou skvělými pomocníky nejen na drcení koření. Jaké mají další výhody a proč jsou nejoblíbenější ty z mramoru a žuly?
Mexický guláš: Omáčku báječně doplní sterilovaná kukuřice, zjemní ji lžíce másla a božsky chutná s rýží
Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý