Stehelčeveský závitek
Recept ještě nebyl hodnocenVejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
Karfiol povaríme v osolenej vode domäkka. Vyberieme z vody a necháme chvíľočku odkvapkať.Cviklu, syr a kyslé uhorky nakrájame na hranolčeky a prešpikujeme nimi horúci…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.Poklademe na pečicím…
Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, šalotku a okurky na kolečka. Plátky masa nakrájíme do misky na nudličky.Do rozehřáté pánve dáme polovinu tuku, přidáme šalotku.…
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Není nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso, pro milovníky ostřejšího, říznuto chilli pastou a papričkou, takže…
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Masová pikantní pomazánka s feferonkami a z vepřové plece, která po odležení dostane opravdu ty "pravé grády". Pomazánku doplníme zeleninou, protlakem a po odležení…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Těstovinové saláty jsou ideální k přípravě rychlého oběda, večeře, nebo také jako jídlo s sebou. Oblíbené těstoviny smíchejte se zeleninou a doplňte lahodným dresinkem z…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…
Tento salát je veganskou verzí oblíbeného klasického salátu, která kombinuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Tento salát je nejen zdravý a plný…
Bramborový salát může být i lehký a osvěžující. Třeba jako tento jarní. Menší, ideálně nové brambory upečeme dokřupava a spojíme s další barevnou zeleninou. K dochucení…
Přidáno před 18 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Dánské lívance æbleskiver vypadají jako naše vdolky a voní kardamomem. Díky těstu s podmáslím budou krásně nadýchané
Medovníkové kuličky: Na tohle nepečené cukroví stačí jen 3 ingredience a 10 minut času. Zvládnout se dá i v polední pauze