Pohankový salát se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenVodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 82,00 g |
–– mononenasycené | 71,00 g |
–– polynenasycené | 11,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Panenky rozpůlíme na dvě stejné poloviny, očistíme od blan, ostrým nožem v nich uděláme otvor, který naplníme rajčaty a kousky nivy, konec masa spojíme párátkem.Naplněné…
Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme. Přidáme…
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší…
Na oleji necháme chvilku rozehřát na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme syrové gnocchi (ne mražené). Restujeme asi 5-6 min., přidáme na kousky nakrájený česnek a…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…
Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábeme tenké proužky až k semeníku. Dáme mezi papírové utěrky a lehce přitiskneme, odsajeme přebytečnou tekutinu a…
Na oleji s máslem orestujeme nadrobno nakrájený česnek (nebojte se toho množství). Přidáme nakrájenou mrkev a zarestujeme. Přidáme kostku bujónu nebo jen osolíme a…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Grilovaný sýr Halloumi je výjimečnou delikatesou, která přináší středomořský šarm na váš stůl. Tento polotvrdý sýr, známý svou vysokou teplotou tání, je ideální pro…
Tatarák je známý ve své verzi z hovězího masa. V tomto receptu však najdete jeho alternativní přípravu z čerstvého lososa. Je svěží díky okurce a limetkové šťávě a…
Dáme vařit vodu na gnocchi. Mezitím si na oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájený česnek a zarestujeme. Přidáme na menší kousky…
Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a…
Stroužky česneku oloupeme, ale ponecháme poslední slupičku. Olej zahřejeme na teplotu mezi 65 a 70°C a s česnekem zahříváme 2 hodiny.Po této době vlijeme do sklenice,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Valašský čaj zhřívanice se hodí nejen pro horaly: Kořeněný nápoj podle starého receptu voní hřebíčkem a zamiluje si ho každý
Formičky na pečení cukroví: Jak se o ně správně starat, aby dlouho vydržely? Pomůže obyčejná soda, ocet i nakypřená voda
Rychle na stole: Nejlepší jídla, která zvládnete připravit do 15 minut! Dáte si sýrové palačinky nebo máslovou tresku?