Libečkové pesto
Recept ještě nebyl hodnocenLibeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 138 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 45,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 37,50 g |
–– mononenasycené | 10,50 g |
–– polynenasycené | 27,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Libeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…
V robotu nasekáme ovesné vločky, v míse je smícháme s moukou a kypřícím práškem. Vejce, cukr a máslo (med) utřeme a přidáme do směsi. Postupně přidáme posekaná semínka a…
Chutné a zdravé pesto se svěží chutí rukoly připravíme během chvíle v mixéru. Pesto využijeme jako jednoduchou omáčku na těstoviny, na dochucení salátů, nebo do náplně…
1. Smíchat vejce, olej a vidličkou rozmačkaný banán. 2. V jiné misce smíchat všechny ostatní suroviny a poté je přidat k vaječné směsi. Rychle zamíchat vařečkou…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Příprava avokádového "pesta" je velice jednoduchá. Do mixéru vhodíme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí. Pesto nakonec smícháme s…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
O tom, že závin nemusí být nutně jen sladký, vás přesvědčí tento recept. V listovém těstu se ukrývá mleté maso se sýrem, klobásou a slunečnicovými semínky. Tak se pusťte…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej, kypřící prášek, pak 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Zbytek těsta…
Troubu předehřejeme na 190°C Smícháme máslo a cukr a mixérem vyšleháme, pak přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu mícháme. Kakaový prášek, mouku, peč.prášek a sůl…
Ovesné vločky namočíme do vody tak,aby ji pouze nasály (voda nesmí přesahovat přes vločky) asi na 15 minut.Po té začneme zahřívat v menším hrnci či rendlíčku.Až se…
Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky.Na pánev nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem osmažíme. Poté přidáme maso…
Ovesné vločky nasypeme do mixéru a rozmixujeme na moučku (nemusí být perfektně jemná, ale pokud chcete, můžete ji prosít).Banány oloupeme a rozmačkáme na kaši. Jablíčka…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekutiny, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a vytvarujeme 4 bagety (nebo jiný tvar), necháme na…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Malé zlatavé houstičky připravíme z nekynutého tvarohového těsta a ochutíme naším oblíbeným kořením a semínky dle chuti. Houstičky potřeme mlékem, posypeme kmínem, mákem…
smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/ půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jahodové hrudky s jogurtem zalité čokoládou jsou rychle hotové. Na ledový hit Tik Toku stačí jen pár ingrediencí a dost místa v mrazáku
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu