Nepečený cheesecake s lesním ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenPiškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme trochu vychladnout a vešleháme máslo a tvaroh.Dno dortové formy vyložíme piškoty namočenými v kompotové…
Na oleji opražíme na niekoľko kúskov narezanú cibuľu. Vyberieme ju a do oleja dáme ryžu. Za stáleho miešania ju 2 min pražíme. Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Stroužky česneku prolisujeme, poté smícháme s kysanou smetanou a majonézou.Dále přidáme nadrobno nakrájené bylinky a dle chuti dosolíme.
Máte nasušené houby? Vyplatilo se sbírat a uschovat! Teď si můžete připravit výbornou houbovou omáčku k vepřové pleci. Jemná, chutná, smetanová, nalitá k domácím…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…
Minimálně hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z uvedených surovin tvarohovo - kokosové kuličky. Hmotu dobře propracujeme, necháme půl hodiny v lednici a…
Polévka z hlávkového salátu je rychlá a osvěžující. Salát v polévce můžete na závěr rozmixovat. Častěji se vaří na Slovensku a většinou představuje vzpomínku na dětství,…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít a…
Máslová omáčka z dušených, čerstvě nasbíraných lesních hub s kmínem je zjemněná zakysanou smetanou. Dochutíme ji octem, čerstvě nadrceným pepřem a kdo má rád, tak i…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce.Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou…
V hrnci smícháme zeleninový vývar s hořčicí a medem a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté přidáme kysanou smetanu a na…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Čokoládové sušenky Oreo s vanilkovou náplní se pro svou chuť často používají jako surovina k výrobě dalších moučníků. Zde jsou použity jak do korpusu, tak do tvarohové…
Polévka z červené řepy je velmi jednoduchá, chutná ale skvěle a má krásnou barvu. Nastrouhanou řepu uvaříme ve vývaru, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně a…
Tuto výbornou polévku připravíme ze špenátu, který chvilku povaříme spolu se smaženou cibulí, česnekem a bramborou v mléce. Na závěr ji rozmixujeme a podáváme se…
Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě s kořením. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme hrášek a kysanou smetanu. Můžeme zjemnit kouskem…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12