Francouzská cibulačka
Recept ještě nebyl hodnocenJedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 322 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Kuřecí plát si rozložíme, posolíme a jemně posypeme mletým pepřem. Pak posypeme polovinou bazalky (čerstvou nakrájíme na kousky) a poklademe salámem. Na něj rozložíme…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Z oleje, vína, soli a jemně pokrájené petrželky / bazalky / připravíme marinádu, do které naložíme očistěnou hlívu, zbavenou nožiček. Necháme 1 hodinu marinovat a…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme…
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
Maso na oleji či sádle osmažíme do hněda a zatím necháme stranou.Oloupeme rajčata (můžeme je dát do vroucí vody asi na 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici