Kaše: Ať už nasladko či naslano, vždy ji budete s jistotou milovat
Kaše je jedním z nejstarších pokrmů připravovaných lidmi po celá staletí. Její podoba se však poměrně dost vylepšila, navíc si nyní můžete vybrat z nepřeberného množství druhů. Můžeme si vychutnat sladkou kaši k snídani, nebo třeba bramborovou kaši k obědu.
Sladké kaše
Sladké kaše jsou často bohaté na sacharidy a vlákninu, což poskytuje tělu energii a podporuje trávení - jsou totiž nejčastěji vyrobeny z výživných obilovin. Nejoblíbenější je bezesporu kaše z ovesných vloček, ale i kaše rýžová, pohanková, ječná, krupicová nebo například kukuřičná či kaše z různých semínek. Sladká kaše je také oblíbeným pokrmem pro kojence a batolata.
Tip: Nechcete-li trávit čas s vařením, připravte si kaši přes noc, nebo zkuste různé varianty instantní kaše, která se jen vmíchá do mléka či vody.
Slané kaše
Druhou variantou jsou slané kaše. Spadají sem především přílohové kaše, jako je bramborová, batátová či třeba dýňová, nebo luštěninové kaše (například hrachová) jako hlavní jídlo. Ve slané verzi však můžete připravit i například kaši z ovesných vloček, stačí přidat sůl a třeba zeleninu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině! Jak tuhle delikatesu uvařit?
Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané
Jak udělat slanou granolu: Skvěle se hodí na saláty, jogurty i zeleninové pokrmy. Je výživná a křupavá