Omáčka neodmyslitelně patří k těstovinám, rýži i knedlíku. Z čeho všeho ji můžete připravit?
Omáčka povýší každý připravený pokrm na úplně jinou úroveň. V našem seriálu se dozvíte, jak ji připravit ty nejoblíbenější omáčky, jak zachránit různé nehody (spálení, přesolení, překyselení atd.), jak připravují omáčky slavní kuchaři, jaké jsou časté chyby při vaření nebo třeba jak a čím zahušťovat.
Jaké jsou nejoblíbenější omáčky?
Omáčku připravíte téměř z čehokoliv, záleží, na co máte zrovna chuť. Každou z omáček je vhodné doplnit masem, abyste do těla dostali i nějaké ty bílkoviny. Podle daného receptu ji můžete připravit s hovězím, vepřovým i kuřecím masem.
- Houbové omáčky (z lišek, suchohřibů i žampionů atd.),
- zeleninové omáčky (z rajčat, pečených paprik, dýně, ...),
- sýrové omáčky (z nivy, parmazánu, taveného sýru, ...),
- smetanové omáčky (s fazolovými lusky, koprová, křenová atd.),
- klasické české omáčky (svíčková, rajská, znojemská, kuře na paprice atd.),
- omáčky k masu (pepřová, houbová, přírodní, ...),
- studené omáčky (většinou omáčky z majonézy či zakysané smetany),
- sladké ovocné omáčky (ke knedlíkům a nokům).
K čemu se hodí omáčka?
Omáčka je perfektním variabilním pokrmem, který ozvláštní a "zvláční" každou přílohu. Nejčastěji se omáčka podává k rýži, těstovinám (oblíbená je především na špagety), nokům a knedlíkům. Hodí se také ale v malém množství k masu i třeba k bramborám.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání
Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
Španělská přesnídávková polévka fabada asturiana: Voní klobáskou a díky fazolím a chlebu fantasticky zasytí i velké jedlíky