Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.
Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat tatarák
Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
- Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
- Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
- Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak namočit chia semínka? Tato superpotravina dokáže velmi rychle zvětšit svůj objem
Dijonská hořčice: Dochucovadlo, které zbožňoval už francouzský král Ludvík XI. a básnil o něm i Shakespeare!
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře