Jak snadno a rychle nastrouhat brambory na plátky. Vychutnáte si je zapečené i jako smažené brambůrky
Brambory jsou jednou z nejběžnějších příloh, zpracovat je totiž lze na milion a jeden způsobů. Pokud je potřebujete mít připravené na stejně silné plátky, zapomeňte na nůž. Máme pro vás tipy, jak je na plátky nastrouhat.
Někdy potřebujete, aby byly brambory precizně připravené na stejně široké plátky, jinak by nebyly stejnoměrně usmažené či propečené. Máme pro vás tipy, jak tohoto docílit, aniž byste museli vzít nůž do ruky. Nastrouhejte je a už nikdy vás nebude trápit přebírání domácích brambůrek propečených a syrových.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nastrouhat brambory na plátky
Brambory očistěte a omyjte, poté je nechte okapat. V případě potřeby je můžete i oloupat. Aby byly bramborové plátky jeden jako druhý, použijte nejlépe kráječ zeleniny, známý také jako mandolína. Použít můžete i klasické struhadlo, při jeho použití ale dávejte velký pozor na špičky prstů. K tomuto zpracování doporučujeme brambory střední velikosti, dobře se drží a při strouhání bude menší riziko, že se strouhnete.
Takto nastrouhané brambory jsou skvělé k využití na přípravu domácích chipsů, ale také gratinovaných či francouzských brambor. Ve videu níže se můžete inspirovat receptem na turecké jogurtové brambory, které můžete podávat samostatně nebo je použít jako skvělou přílohu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Místo nezdravých brambůrek můžeme mlsat zeleninové chipsy. Snadno si je připravíme sami v troubě na plechu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře