Ozdobné kořeněné hranolky podle videonávodu: Vypadají krásně a skvěle chutnají
Je obecně známo, že nejíme jen pusou, ale také očima. Je to skutečně tak, jídlo krásné na pohled nám lépe chutná a sníme ho více. Platí to nejen pro nádherně zdobené dorty, ale třeba i pro něco tak obyčejného, jako je příloha.
Vytvořit na talíři malé umělecké dílo nemusí být nic složitého na šikovnost ani na čas. Důkazem jsou tyto kořeněné bramborové hranolky, které připravíte během několika minut. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají snědené rychleji, než trvá smažení.
Jak na výrobu kořeněných bramborových hranolků
Podívejte se na potřebné suroviny na kořeněné hranolky. Postup je snadný:
- Větší brambory nakrájíme na hranolky.
- Na ozdobné nakrájení budeme potřebovat dvě špejle, které poslouží jako zarážka. Hranolky pokrájíme šikmo, jak to vidíte na videu, aby se z nich staly malé „harmoniky“.
- Hranolky hodíme do rozpáleného oleje a necháme smažit dozlatova.
- Mezitím si připravíme směs koření, jímž hotové hranolky posypeme nebo obalíme v uzavíratelné nádobě.
- Hranolky můžeme doplnit i dipem.
Ozdobné hranolky jsou krásně křupavé a vynikající jsou i jen se solí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře