Jak zpracovat pórek. Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni
Pórek je velmi chutný a celoročně snadno dostupný. Na zahradě ho můžeme mít přes celou zimu a když je půda rozmrzlá, vyrazíme sklízet. Používáme ho především v syrovém stavu, ale dovede vylepšit mnoho vařených jídel.
Pórek má jemnou chuť
Mohlo by vás zajímat
Pórek v kuchyni
Mohlo by vás zajímat
Pórkové polévky
Pórek se hodí do mnoha polévek, včetně krémových. Buď ho na začátku vaření krátce osmahneme na tuku a pak teprve zalijeme vodou, nebo ho přidáme do polévky během vaření. Velmi jemně nakrájeným pórkem zdobíme polévku při podávání.
Hlavní jídla s využitím pórku
Pórek využijeme do základu některých omáček a gulášů - pokrájíme ho na jemno a zpracujeme stejně jako cibuli. Dobře se doplňuje s bramborami a vejci. Je chutný v zapékaných pokrmech a přidaný do karbanátků, zdobíme jím hotová jídla na talíři.
Pomazánky, placičky nebo plněná tortilla
Do pomazánek obvykle přidáváme jemně nakrájený pórek zasyrova. Do některých se ale hodí i tepelně zpracovaný. Výborně chutná v kvasnicové pomazánce, jejímž základem jsou na cibulce osmažené kvasnice - tentokrát ale místo cibulky osmahneme pórek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře