7 jarních pomazánek s pažitkou: Svěží natě dají našim pomazánkám tu nejlepší chuť
Pažitka je vytrvalá rostlina, která na zahradě začíná růst, jakmile se jen trochu oteplí. Nejchutnější je čerstvě sklizená brzy na jaře, během léta ztrácí svěžest, ale na podzim si na ní opět pochutnáme. Máme rádi vajíčka s čerstvou pažitkou, ale výborné jsou také pažitkou bohatě posypané pomazánky.
Pažitku je potřeba často sestřihávat nůžkami nebo seřezávat nožem, jinak začne brzy vybíhat do květu a ztrácet výbornou chuť. Pokud máme několik trsů pažitky na zahradě, můžeme si natě dopřát co nejčastěji. Jsou plné živin a vitamínů, které po zimě všichni potřebujeme. Pažitku si při sběru dáváme do cedníku, abychom ji doma mohli jednoduše propláchnout a nechat okapat. Oschlé výhonky vybereme. Osušené natě najemno nakrájíme a není nic jednoduššího, než je přidávat do pomazánek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr pro vás máme ještě video, které vám předvede, jak připravit pohankovou pomazánku s pažitkou. Pohanka je výbornou surovinou do pomazánek - zvyšuje jejich výživnou hodnotu a dodává jim skvělou chuť. Do pomazánky budete potřebovat naložená sušená rajčata, česnek a zakysanou smetanu.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře