Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Topinky, potřené česnekem, jsou sice jednoduchým, ale přesto velmi oblíbeným jídlem. Připravujeme je různými způsoby - na tuku, nasucho, u ohýnku. Každý má svůj nejoblíbenější postup, ale ne všechny prospívají našemu zdraví.
Nejlepší topinky
Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly rovnoměrně na celé ploše. Vhodný je i jakýkoliv jiný chléb, včetně toustového, nebo drobné pečivo (dalamánky, bagety, rohlíky). Většinou používáme starší pečivo, abychom ho spotřebovali, ale dají se upéct i z čerstvého.
Mohlo by vás zajímat
Jak péct topinky nasucho
Topinky pečené na tuku
Krajíčky chleba smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po vytažení z pánve je odkládáme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečnou mastnotu. Nebo topinky, které lehce potřeme tukem, upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je na talíři ozdobíme.
Kromě toho, že si na topinkách pochutnáme a využijeme starší chléb, představují chutný a jednoduchý způsob, jak zařadit do jídelníčku čerstvý česnek, který prospívá našemu zdraví. To se určitě hodí, zvlášť v chladném období roku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
5 tipů, jak správně uvařit suchý hrách: Pochutnáme si na výborné polévce nebo na skvělé přílohové kaši
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Komentáře