Česnekové trojhránky s postupem
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto trojhránků ideální pohoštění.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 23 612 kJ / 5 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,27 g |
Tuky | 280,46 g |
Vláknina | 44,12 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,25 g |
Sacharidy | 652,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalijeme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání.
P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky. Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2016 11:59
Dobrý den,
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
14. 4. 2016 09:17
Bibinka: Jani, právě je jdu "vinout" a vidím Tvůj komentář, jsem ráda, že trojhránky chutnaly
23. 3. 2016 14:54
yanull: Jaňulko, dnes jsem je udělala a dokonce poprvé a mizí rychlostí blesku, tak jsou dobré Dávám ti 19.bod
18. 3. 2012 20:43
Moc dobré a chutné těsto, i druhý den krásně vláčné, posílám bodík
1. 1. 2012 17:34
právě sem je dopekla a sou dobré
24. 7. 2010 19:15
dnes jsem pekla podruhé a už z fulldávky,jsou mňamosní a s dovolením ještě přidám neumělé foto
24. 7. 2010 19:08
No to je moc pěkné,já nejsem na to motání moc šikovná,budu se muset víc snažit.Nádhera
17. 6. 2010 11:39
To je skvost od šikovné kuchařky..........
15. 5. 2010 13:15
Tak hotovo,upečenodělala jsem z 1/2 dávky a pracovala za mě pekárnas těstem se velice dobře pracuje,úžasně to voní i chutná,všem vřele doporučujiurčitě si to zopáknu,ale teď už z celé dávkyvýborné dovolila jsem si přidat foto..jsem fotonováček
16. 2. 2010 09:53
Jani.::super ,to je mňamka,brala jsem to na oslavu a chutnalo všem a naše děti se mohly utlouct a pošťuchovaly se kdo bude pomáhat.Opravdu vynikající. Ten česnek tomu dal šmrnc a co mi zbylo,tak jsem s tím ještě pomazala po vrchu.Přidávám fotečku,doufám,že neva.
6. 2. 2010 18:04
Děvčata, děkuji pěkně za bodíčky a pochvaly. Jani, dívala jsem se na ten odkaz, co jsi tu uvedla, ale i když to vypadá podobně, já jakmile zamotám ty záviny a pak do nich pouze střihnu, tak už s nimi nedělám vůbec nic. Takto se rozevřou tím pečením, kdežto cathleen ty dílky ještě rozkládá na jednotlivé strany. Já Ti to ještě napíši takto: máš závin, vezmi ty nůžky, rozevři je a jako kdybys je nad ním chtěla postavit na špičky. Závin leží mezi nimi, ano? A pak je jen nadzvedneš a cvakneš, to je vše
6. 2. 2010 15:42
To je velmi efektní a přitom celkem jednoduše udělané. +
6. 2. 2010 11:36
Jani, je to nějak podobé, jak to tady vysvětluje Cathleen?http://www.toprecepty.cz/recept/8153-psenicne-klas.... To jsem celkem pochopila. To jsou tak krásné věci, já u toho vždycky sedím a všechny vás obdivuji a nadávám si, jaký jsem debil. Ale Cathleen to tam popisuje i pro ty "mdlého rozumu", díky Bohu!
6. 2. 2010 09:12
Janička, veľmi krásne a veľmi dobré, vlastne dokonalé!
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
6. 2. 2010 08:52
Jani to musím někdy zkusit, vypadá to k nakousnutí, to stříhání znám ,dělám ořechové rolky a tako je nastříhávám.Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemýšlíte, co dát dětem do mikulášského balíčku? Ať už to bude mlsání, nebo zdravá nadílka, máme pro vás hned několik tipů
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: sláné trojhránky bramborové trojhránky česnekový závin česnekový cop slané jugoslávské trojhránky česnekové copy kynuté trojhránky kynutý česnekový cop cesnakove trojhranky slané kynuté trojhránky kynute trojhranky s cesnekem slané pečivo česnekové trojhranky česnekový trojhránek kynuté česnekové kynuté slané trojhránky česnekové trohránky trojhránky recept jednoduche slane pecivo trojhránky jugoslasvske sneky
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, vegeta, droždí, cukr, mléko, sádlo, olej, česnek, máslo, sůl, sýr strouhaný, klobása, párky, olej, semínka sezamová, kmín drcený,
Česnekové trojhránky s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZz4
18 názorů