Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 178 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,24 g |
Tuky | 95,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 22,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2020 11:33
Eja57: Tak to máte veselé vaření ! Já už mám děti dospělé a s láskou vzpomínám na dobu, když byly malé. Jeden nechtěl jíst maso, dcera nejedla smažený květák a nejstarší syn a manžel jedli všechno.
13. 11. 2020 11:25
Hella: fotky od Maris jsou ozdobou každého receptu
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
13. 11. 2020 11:05
Hella: Páni, jedno vajíčko a tolik milé konverzace! Dámy děkuju , hned mám lepší náladu i když sluníčko nesvítí, ale smějí se na mě vaši smajlíci
13. 11. 2020 10:02
sikulka7: Jsem autorkou receptu, vajíčko skutečně nedávám ale jen kvůli mé rodině, ale nic proti němu nemám. Tahle fotka je lepší než moje, tak jí berte i s tím vajíčkem
12. 11. 2020 18:31
maris:
12. 11. 2020 14:58
sikulka7: není za co se omlouvat, jen jsem to vysvětlila
12. 11. 2020 14:19
maris: To jsem netušila, omlouvám se. Recept je skvělý a já si přidám vajíčko.
12. 11. 2020 13:23
sikulka7: fotografie není autorky,tak je možné,že dělá závitky bez vařeného vejce.
12. 11. 2020 13:22
sikulka7: tak k této chybičce se hlásím já, viz. můj komentář z roku 2009, autorka je v tom nevinně. Já jsem zvyklá vajíčko dávat, tak proto tam je a fotka neodpovídá receptu na sto procent.
12. 11. 2020 13:14
Chybička se vloudila? Na fotografii je vidět, že v závitku je vařené vajíčko (a taky tam patří), ale v seznamu ingrediencí a popisu postupu není, asi se to vajíčko někam zatoulalo.
21. 4. 2017 05:38
Mas je prekrasne zabalene Dostala jsem na ne chut..............Delam je prakticky stejne, akorat pred opecenim je trochu poprasim moukou.....
18. 9. 2016 16:57
Tuhle mňamku vaříme od nepaměti....super.....
26. 7. 2015 20:40
Robert: Iný kraj, iný mrav. U nás sa do španielskych vtáčikov dáva hranolček slaniny, hranolček mrkvy a kyslej uhorky a štvrťka vajíčka natvrdo. Nijaký párok alebo alebo saláma, A nikdy sa nezalievajú smotanou ani nezahusťujú zápražkou. A žiadny knedlík, ale najčastejšie ryža. Napriek tomu to nikto nepovažuje za odfláknuté.
26. 7. 2015 19:43
Přátelé dobrého jídla,
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!
11. 11. 2011 22:40
Skvělý! zítra se na to hned vrhnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 10 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 16 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 39 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 55 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček na smetaně španělský ptáček se smetanou španělský ptáček na smetaně recept španělské ptáčky hovězí ptačky ptáčková omáčka ptáčci na smetaně španělský ptáček omáčka španělské ptáčky recept španělský ptáček ptáčci omáčka ptáčky recept hovězí ptáček omacka ptacci ptáček na smetaně španělský ptáček se smetanou recept omáčka španělský ptáček ptacci s omackou spanelsky ptacek s omáčkou recept na španělské ptáčky
Suroviny: hovězí zadní, špekáček, okurky sterilované, cibule, slanina uzená, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, pepř mletý, hořčice, smetana, jíška
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
32 názorů