Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,52 g |
Tuky | 41,52 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2023 01:44
Mam dovareno a dojedeno (proto zadna fotka). Je to moc dobre! Nejim veprove, tak jsem pouzila kureci. S krutim by to asi bylo kepsi, ale rozhodne skvely recept a budu ho pouzivat.
4. 6. 2022 08:34
mám ráda dušené kedlubny na másle, ani to maso nemusím mít
4. 7. 2021 15:43
Opravdu výborný recept, uvařil a moc si pochutnal. Dávám bodík a fotku.
31. 12. 2016 09:35
myslite ze by to bylo dobre i s kedlubnovym zelim?
8. 7. 2014 16:30
Eliz (má jmenovkyně), moc děkuji za recept. Dnes jsem s ním měla velký úspech. Opravdu bomba, tak jak jsem si z dětství pamatovala dušené kedlubny, které jsem z duše nesnášela, tak dnes tvůj recept přečkal všechna má očekávání. děkujííí a těším se další tvé recepty. B.(jsme i stejný ročník). Dovolila jsem si připadat i fotku. Pokud budeš chtít, tak ji smažu
23. 5. 2012 07:26
pěkný receptík dělám podobněje to moc dobré+10
21. 5. 2012 22:38
Moc děkuji za komentáře, body a hlavně regionální polemiku...To přímo miluju, stopování v historii - jak a co se v kterém kraji naší země vařilo... Kdybych byla mladší (cca o 20 let), možná bych tomu zasvětila i diplomovou práci... A to myslím vážně.
21. 5. 2012 22:20
1974andrea - já z Kralovic, u nás se jí s rozpekem a dělají se z vepřového plecka.Mimochodem, rozpek dáváme i ke " kožlandě", to je česneková omáčka s uzeným.Kolem Lubné dávají rozpeky i k bramboračce.
21. 5. 2012 20:24
Porada:Jsem z Plzně a děláváme je takto http://www.toprecepty.cz/recept/22481-dusene-kedlu..., někdy bez masa, ale s rozpekem ne, ten se tady dělá k dušené mrkvi nebo houbové omáčce
21. 5. 2012 19:52
Na plzeňsku se dělají jen s vývarem bez mléka a podávají se s kynutými plackami tzv." rozpeky ". Také vynikající pokrm. Jinak
21. 5. 2012 19:06
Doma by mi to asi nejedli, už několikrát jsem zkoušela tepelně upravenou kedlubnu a neuspěla jsem Ale já bych si pochutnala
21. 5. 2012 19:02
21. 5. 2012 11:21
Elízo, tak podobně to dělávám i já a máme tu kombinaci maso+kedlubny moc rádi a je to dobré i s uzeným, nebo uzenýma kuřecíma stehnama-to je obvzlášť dobré a někdy to vyzkoušejMáš 8.bod
21. 5. 2012 08:42
vypadá to moc hezky, maminka dělávala podobně, ale dávala hovězí maso.. děkuju za připomenutí
21. 5. 2012 08:38
Tak toto mám moc ráda - klidně i bez masa
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 7 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 15 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 22 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Další recepty
Tématické fráze: dušené kedlubny s vepřovým masem vepřové na kedlubnách vepřové v kedlubnách veprove s kedlubnou vepřové na kedlubně vepřové maso na kedlubnách maso na kedlubnach dušená kedlubna s masem plecko na kedlubnach vepřové dušené v kedlubnách dušena kedlubna vepřové maso v kedlubnách dušene veprove na kedlubnach na kedlubnách dušené kedlubny veprova plec na kedlubnach vepřové v kedlubně vepřové s kedlubnami dušená kedlubna s vepřovým masem kedlubny s veprovym masem
Suroviny: maso vepřové, kedlubna, máslo, mouka hladká, cukr krupice, vývar masový, mléko, nať petrželová, sůl, pepř mletý
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
17 názorů