Tatarák
Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,26 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 0,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dva způsoby, jak maso připravit:
1) škrábání - maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.
2) umletí - ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.
btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!
Z uvedeného množství je 10-12 porcí.
uri]vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrava-basta-tatarak.html
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2022 12:29
19. 8. 2021 18:34
10. 4. 2019 14:30
10. 4. 2019 14:25
10. 4. 2019 14:23
9. 1. 2019 11:24
14. 9. 2017 14:34
14. 9. 2017 14:33
14. 9. 2017 14:31
18. 10. 2016 22:25
16. 11. 2015 09:42
12. 3. 2015 17:58
Ale jaká je souvislost s tatarskou omáčkou, to tedy nevím, slepice s sebou asi nevozili a olej neměli ......
12. 3. 2015 17:29
Zdroj: cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom - Kdo by si snad myslel, že ho vymysleli snad Tataři, i když to zní romanticky ...
5. 1. 2015 16:16
16. 5. 2014 22:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 21 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 54 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tatarák (ne)tradičně: Dáte si tvarůžkový, bramborový nebo z pečeného celeru?
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: tatarák tatarak recept recept na tatarák tatarský biftek recept originál jak se dělá tatarák recept tatarak tatarák ze svickove jak udělat tatarák nejlepší tatarák tatarsky biftek jak pripravit tatarak nejlepší recept na tatarák nejlepší tatarák recept recepty tatarak recepty na tatarak originální recept na tatarský biftek falesny tatarak z hovezi zadni co do tataraku tatarák z mletého masa domací tatarak
Suroviny: hovězí zadní, žloutek, česnek, cibule, hořčice, kečup sladký, kmín drcený, sůl, pepř, chilli, omáčka worcesterová, chléb, olej
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
29 názorů