Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,75 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 433,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Pečivo s prefermentem u nás doma frčí
voní totiž úplně jinak, než to,
na které těsto zadělávám klasicky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2013 20:52
Mouka, psana jako prvni (v nazvu) je v pecivu ve vetsinovem mnozstvi. Proto psenicno-zitne, ne naopak.
Psenicnou bych zitnou nenahrazovala, testo se pak chova vyrazne jinak a byl by treba i jiny postup. Pokud das misto psen.chlebove spaldovou, ta pije min vody, je to treba zohlednit. Dej treba zpocatku o 3 PL mene a bude-li treba, po trose ji do testa pridej. Vsak uvidis ;)
Proc tam vlastne nechces dat tu ps.chlebovku?
26. 10. 2013 20:30
25. 10. 2013 10:52
25. 10. 2013 10:07
25. 10. 2013 00:14
24. 10. 2013 11:34
malinko se mi lepilo těsto na ruce, ale poradila jsem si omoučením rukou, jinak naprosto luxusní... kůrčička křupavá a uvnitř mechově nadýchané, prostě mňamósní
posílám foto, jak vidno, v mém podání poněkud rustikálného vzevření, ale na chuti ani mé patvary nic neubraly... asi jsem to měla víc splácnout, že
jinak moc děkuju za recept, toto je silný konkurent pro trojhránky
24. 10. 2013 08:13
24. 10. 2013 03:03
23. 10. 2013 21:05
23. 10. 2013 12:07
23. 10. 2013 08:19
hančí juice: ano, Hani, ale já raději vodu vážím - odměrky, jak jsem zjistila, bývají hodně nepřesné.
22. 10. 2013 18:52
22. 10. 2013 18:25
22. 10. 2013 18:04
22. 10. 2013 16:53
máš je překrásné, Ivo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 7 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 10 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 10 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: dalamánky 12 hodin kynout dalamanky s prefermentem dalamánky ze špaldové mouky recept na dalamánky žitné dalamánky psenicno zitne dalamanky pečivo s prefermentem chlebovka žitná recept recept na šplaldové na dalamánky celozrnné pečivo sprefermentem chlebova mouka pšenično žitna jak ude zitny kvasek pšenično žitný dalamánek pečivo z žitné mouky dalamánky pšenično žitný dalamánky dalamánky recept spaldove dalamanky celozrnné pečivo s prefermentem vláčné špaldové dalamánky dalamanky
Suroviny: voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr, kmín celý, olej, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
37 názorů