Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 555 kJ / 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,90 g |
Tuky | 3,72 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 10:46
15. 6. 2015 17:53
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní . Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
Zřejmě jsem nedělala naposledy takže fotka možná časem bude
5. 6. 2015 23:39
5. 6. 2015 23:37
Dobře jsem udělal
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...
2. 6. 2015 21:36
2. 6. 2015 12:26
2. 6. 2015 11:59
2. 6. 2015 11:54
2. 6. 2015 11:49
Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?
2. 6. 2015 11:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 minutou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 24 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 39 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Byliny v kuchyni: Květy černého bezu můžete usmažit, z plodů uvařit sirup nebo želé
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: bezová šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko plnotučné, želatina prášková, cukr, lusk vanilkový, rebarbora, kompot švestkový, skořice
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
10 názorů