Hlíva ústřičná jako "minutka"
Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte. Hlíva tak bude chutnat výborně a nebude tuhá.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2016 20:15
Tak ji delam, ale natrhanou na cáry. Podusenou, ano. Pak do ryze, ke kasi, k zelenine nebo do polevky. Mouka osmazena funguje jako jiska
30. 9. 2016 19:53
Nádhera
I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.
I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.
30. 9. 2016 19:31
Hlíva je dobrá a zdravá
30. 9. 2016 19:30
Simona Skolakova: Taky jsem se jednou zradila. Až jsem tuhle radu někde vyčetla a od té doby nemáme s hlívou problém Děkuju
30. 9. 2016 19:14
Jarko jsem ráda za poznámku u receptu,já to nevěděla a jednou jsem zkusila hlívu obalit a bylo to velmi tuhé,nedalo se to pomalu jíst.Tak tuto vychytávku vyzkouším,díky
30. 9. 2016 18:59
Milujem huby. Ja by som nepredvárala, trávi mi až veľmi dobre. Ale je to šikovný recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 1 minutou
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 2 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 12 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 40 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak připravit hlívu ústřičnou. Oblíbené recepty z královny mezi houbami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: hlíva ústřičná recept top recepty hlíva ustřičná hlíva ústřičná recepty nejlepší recepty z hlívy ústřičné hlíva ústřičná nejlepší recept hlíva recepty hlíva recept recepty z hlívy ústřičné recepty hliva ustricna nejlepší recepty na hlívu recept na hlívu ústřičnou recept hlíva ústřičná jak se připravuje hlíva ústřičná hliva ustricna hlíva ustřičná-recepty recept hliva jak zamrazit hlívu ústřičnou jak zamrazit hlivu recepty s hlívou ústřičnou hliva ústricna mám ráda recepty
Suroviny: hlíva ústřičná, sůl, pepř, kmín drcený, mouka hladká, olej
Hlíva ústřičná jako "minutka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVlr
21 názorů