Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s brambory a zastřenými vejci.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,25 g |
Tuky | 151,80 g |
Vláknina | 36,90 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2017 18:24
1. 11. 2017 12:01
24. 10. 2017 18:18
24. 10. 2017 16:36
24. 10. 2017 13:42
23. 10. 2017 20:08
23. 10. 2017 19:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 52 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 54 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Škola vaření: Jak na perfektní hladkou jíšku, co je to záklechtka a kam použít zásmažku nebo zápražku
Další recepty
Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka recept houbova smetanova omacka recept houbová omáčka z čerstvých hub kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku
Suroviny: houby čerstvé, voda, smetana ke šlehání, mouka hladká, pepř mletý, sůl, mléko
Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDx1
7 názorů