Qasháky ala Babilon- kvašáky
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.
V závorce je, co jsem přidal já.
Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.
Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2018 15:44
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama
17. 7. 2018 14:48
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
17. 7. 2018 13:51
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...
17. 7. 2018 13:51
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil
17. 7. 2018 13:19
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.
17. 7. 2018 12:29
17. 7. 2018 09:07
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 2 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 6 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 7 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 7 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 8 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 10 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 10 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
7 názorů