Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,03 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Během pečení troubu ignorujeme. Otevřeme ji až po 4 a ½ hodinách. Zelí jsem dělala podle tohoto receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zel.... Místo sádla jsem použila máslo a přidala jsem 100 ml sklenku sušených brusinek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2021 14:35
13. 11. 2021 17:46
11. 11. 2018 21:25
Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo
11. 11. 2018 13:40
11. 11. 2018 12:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 47 sekundami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 19 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Umíte rozdělit syrovou husu na jednotlivé části, a víte, jak je nejlépe využít? Poradíme, jak na to
12 receptů na nejoblíbenější sváteční pochoutky: Připravte si svatomartinské menu
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: pomalu pečená husa v troubě pomalu pečená husa lak na husu husa ve slanem nalevu jak naložit husu slaný nálev na husu kachna naložená ve slaném nálevu kachna pred pecenim ve slanem nálevu kachna v solném roztoku nalozit maso do slaneho nálevu kachna naložena v laku husa v nálevu husa v slaném nálevu husa naložená ve slaném nalevu kachna naložena do slaného nalevu jak pozvolna pect husu solný lák na maso naložená kachna den předem solný nálev na kachnu slaném nálevu pečená husa
Suroviny: husa, sůl, rozmarýn čerstvý, voda, sůl, kmín celý
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
5 názorů