Kysané zelí IV.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 563 kJ / 3 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,00 g |
Tuky | 23,00 g |
Vláknina | 299,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121,88 g |
Sůl | 300,00 g |
Sacharidy | 485,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zelíčko nemá "škraloup" a je krásně tvrdé,tento recept dělám léta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2020 18:39
Pro informaci:
www.akcniceny.cz/ecka-v-potravinach/e224-disiricitan-draselny-pyrosiricitan-draselny/
www.vitalia.cz/clanky/kysane-zeli-neobsahuje-vitamin-c-zjistil-dtest/
28. 10. 2012 03:00
Disiřičitan sodný (též pyrosiřičitan sodný) je anorganická sloučenina se vzorcem Na2S2O5, v potravinářství se označuje jako E223 a používá se jako konzervant. Jedná se o bílý krystalický prášek se štiplavým sirným pachem a odpornou chutí. Hlavní oblastí použití je jako antioxidant a k chemické sterilizaci. Je chemicky velmi podobný disiřičitanu draselnému, se kterým lze v některých případech vzájemně zaměňovat. Obecně se preferuje spíše disiřičitan draselný, protože nezvyšuje obsah sodíku ve výživě.
Takže: 1 kg krouhaného zelí, 20g soli, trochu kmínu (ne moc, aby zelí nezhořklo), promíchat, nechat 3 - 4 hod. odležet, natlačit do sklenic,zavíčkovat (někdo šroubovací, někdo Omnia, šroubovací víčka zcela neutahovat), nechat stát v pokojové teplotě např.na plechu, kvůli přebublávající tekutině, asi 2 týdny, dokud se víčka nevtáhnou (Omnia)nebo to skoro nepřestane bublat (šroubovací pak dotáhnout) a uložit do chladna a temna. Vydrží až do léta či příštího podzimu, pokud se dřív nesní. Nesmí zhnědnout, tento rok se mi to stalo u 2 sklenic, tak jsem obsah musela přidat na kompost Byla to výjimka, něco jsem zblbla.
30. 10. 2011 15:33
30. 10. 2011 12:09
30. 10. 2011 11:35
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit
18. 10. 2011 09:33
18. 10. 2011 08:29
7. 10. 2011 17:33
7. 10. 2011 17:00
3. 8. 2009 14:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 5 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 8 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 18 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 21 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 46 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: domácí výroba kysaného zelí kysané zelí domácí výroba zelí s pyrosiřičitanem jak uchovat kysané zelí vyroba kysaneho zeli jak uvařit dobré kysané zelí domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept výroba domácího kysaného zelí nádoby na kysané zelí kysané zelí výroba pirosiřičitan jak dlouho nechat kysat zelí nakládané zelí s pyrosiřičitanem kysané zelí recepty nadoba na kysane zeli zelí s pirosiřičitanem kysané zelí do sklenic sterilované zelí s pyrosiřičitanem jak uvařit kysané zelí
Suroviny: zelí, ocet, sůl, pyrosiřičitan, voda
Kysané zelí IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JqYK
11 názorů