Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,27 g |
Tuky | 16,42 g |
Vláknina | 17,23 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem před 5 lety vložil na jiný kuchařský web a protože receptů na rajskou omáčku je zde přes devadesát, dlouho jsem odolával ho vložit i sem. Teď jsem ji vařil znovu, nedalo mi to a poctivě jsem si prohlédl těch cca 90 zdejších receptů. Mohu konstatovat, že více jak 90 % je z protlaků, rajčatových šťáv, pasírovaných rajčat a dokonce i z kečupu. Ten zbytek, kde jsou použitá opravdová rajská jablíčka, jsou dostatečně odlišná od mého receptu, takže proto jsem sem vložil i svůj. To píšu proto, abych nebyl zas napadán, proč to sem dávám, když už je zde tolikrát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2024 10:49
Moanka: děkuji za komentář a mohu potvrdit, že z rajských je to něco jiného. Ta troška protlaku je tam spíš jen jako koření a pro lepší barvu.
18. 5. 2024 20:55
Rajskou miluju. Vypadá náramně. Z receptu soudím, že bude moc dobrá…
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, sůl, voda, rajče, protlak rajčatový, máslo, cibule, mouka hladká, cukr, skořice mletá
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
2 názory