Pampeliškový med
Recept ještě nebyl hodnocenVenku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 519 kJ / 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v…
Pampelišky jako předzvěst jara rozzáří den, ale zahrádkářům jsou trnem v oku.Tolerujte je a připravíte si z nich chutný sirup. Smetánka lékařská má navíc detoxikační a…
Bylinkový med je úžasným doplňkem, kterým můžete posilovat svoji imunitu a přitom si i zamlsat. Med s přidáním jitrocele kopinatého je v přírodní medicíně používán pro…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Vždy na jaře, jakmile jsou k květu, je to čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté…
Oblíbenou alternativou medu je pampeliškový sirup, který připravovaly už naše babičky. Žlutých květů pampelišek je všude dost, stačí je ve správný čas natrhat, povařit,…
Přidáno před 10 minutami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
Nadýchaný hrnečkový perník podle našeho videoreceptu hravě zvládne i začátečník. S nasekanými ořechy chutná božsky
Proč jíst sedmikrásky? Nenápadné jarní kvítí pomáhá odvodnit tělo i léčit hmyzí bodnutí