7 jídel, která s libečkem chutnají úžasně: Zelené maggi se v naší kuchyni rozhodně uplatní
Nať libečku začíná růst brzy na jaře a než se nadějeme, vyrostou z malých rostlin vysoké keře. Libečku říkáme polévkové "maggi", stačí přidat několik lístků do jídla, a ty už se postarají o výrazné dochucení. Pokud nevíte, co s nadbytkem libečku, nechte se inspirovat recepty našich čtenářů.
Libeček by neměl chybět na žádné zahrádce. Jeho pěstování je snadné, navíc se jedná o trvalku, která na jednom místě může být řadu let. I rozmnožování je jednoduché, stačí odrýt kousek rostliny, nejlépe na jaře nebo na podzim. Nejchutnější jsou svěží jarní listy, proto libeček ukládáme na zimu (sušíme, mrazíme a vyrábíme z něho pesto) hned zjara. Sklízet čerstvé listy do jídla ale můžeme až do podzimu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Také máte na zahradě ohromné rostliny libečku? Neváhejte jeho listy používat častěji. Kromě toho, že dají jídlům novou skvělou chuť, jedná se o přirozené bylinkové dochucování. Žádná chemie ani umělá aromata, nic takového, jen čistá síla přírody. Můžete nám napsat do komentářů pod článkem, do čeho rádi libeček přidáváte vy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 44 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat libeček. Neobejde se bez něj žádná tradiční česká bramboračka
Domácí přírodní maggi: Jak je vyrobit z libečku snadno a bez námahy? Zabere to pouhých 5 minut a výsledek je perfektní
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“
Komentáře