Zelenina jako přírodní barvivo: Barvy s chutí zeleniny má doma každý z nás
Zdravé barvení pomocí zeleniny je známé už od nepaměti. I v současnosti mu mnoho lidí dává přednost před používáním umělých potravinářských barviv. Barvy sice nejsou tak syté, ale jemná zeleninová chuť oživí každý pokrm.
Zelenina disponuje bohatou škálou barev, které se mohou využít při obarvení potravin, nápojů i dezertů. Taková přírodní barviva jsou naprosto nezávadná, chutná a ještě k tomu plná vitamínů a živin, takže vhodná i pro děti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké barvy můžeme ze zeleniny získat
Jsou to vlastně všechny barvy duhy:
- Zelená barva - špenát, kopřiva, řasy
- Modrá barva - spirulina, červené zelí se sodou
- Fialová barva - červené zelí a řepa
- Červená barva - rajčata, červená řepa
- Žlutá barva - dýně hokaidó, kurkuma
- Oranžová barva - mrkev, mletá paprika
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře