Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
22. 3. 2021 Vaření
O Meghan Markle, vévodkyni ze Sussexu a manželce prince Harryho, se teď hodně mluví. Co má tato dáma ráda na talíři? Miluje například hranolky a ještě raději má kanadský pokrm poutine, k tomu ale ráda vaří a umí to i zdravě. Před časem navíc odtajnila opravdu vychytaný trik, jak uvařit skvělou boloňskou omáčku. Vyzkoušejte ho a jezte královsky!
Co jí Meghan Markle?
Manželka prince Harryho Meghan Markle je momentálně jednou z nejprobíranějších světových celebrit. Bývalá herečka v roce 2018 prozradila v rozhovoru pro magazín Delish, co ráda jí i vaří. Ačkoliv pochází z Kalifornie, vévodkyně ze Sussexu několik let žila v Kanadě, a to když tam natáčela seriál Suits, který ji proslavil. Markle má k zemi javorového listu blízký vztah, a tak není divu, že jedním z jejích nejmilejších pokrmů je poutine, kanadský tradiční pokrm sestávající z dvakrát fritovaných hranolků přelitých zahuštěnou masovou omáčkou a doplněných pařeným sýrem. „Dobré poutine poznáte tak, že sýr při skousnutí jakoby zakvíkne, zavrže,“ popsala s úsměvem v interview. Pak upřesnila, že podstatou je použít do poutine takový druh sýra, který se úplně nerozteče.
Mohlo by vás zajímat
Pokud jde o zdraví a krásu, vévodkyně Meghan magazínu Delish řekla, že kvůli problematické pleti se rozhodla z jídelníčku zcela vyřadit lepek a pro hezčí pokožku si dopřává mandle, které obsahují mnoho antioxidantů. Markle prý den začíná vodou s citronem, aby nastartovala metabolismus, a pije zelená smoothies, i když přiznala, že jí zrovna dvakrát nechutnají a vnímá je jako „nutné zlo“ pro pevné zdraví. Není fanynka dezertů; po dobré večeři si raději než kus sladkého dopřeje sklenku kvalitního vína, preferuje červené.
Mohlo by vás zajímat
Meghan v rozhovoru dále prozradila, že má ráda steaky, a také se ráda ujímá zástěry na rodinných grilovačkách. Aby zvýraznila chuť masa, má vévodkyně malý trik – těsně před servírováním steak mírně zakápne citronovou šťávou. A jednou dokonce ochuntala i Beaver Tail (v překladu bobří ocas). Nemusíte se ale bát o život nějakého nebohého bobra; Beaver Tails jsou tradiční kanadské koláčky, které se pečou právě ve tvaru bobřích ocasů a zdobí se karamelem, čokoládou, ovocem a dalšími sladkými posypkami.
Zucchini bolognese podle vévodkyně ze Sussexu
Kromě informací o tom, co Meghan ráda jí, odtajnila vévodkyně magazínu Delish i svůj speciální recept na boloňskou omáčku, ve které není vůbec žádné maso, a dokonce ani rajčata, přesto je chuťově úžasná a má skvělou konzistenci. Chtěli byste toto jídlo vyzkoušet? Zabere to chvíli času, ale jinak je to jednoduchý recept, který byste určitě měli ochutnat.
Na Zucchini bolognese, jak Meghan pokrm nazývá, budete potřebovat čtyři až pět středních cuket, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, jednu lžíci olivového oleje, asi 100 ml vody, bujónovou kostku, šťávu z poloviny citronu, špetku drceného chilli, strouhaný parmazán a samozřejmě těstoviny. Meghan ráda volí rigatoni, ale možné je použít také farfalle nebo staré dobré špagety.
Mohlo by vás zajímat
Postup je opravdu snadný. Ve větším hrnci (nebo ideálně v holandské troubě) rozehřejete olej a přihodíte nakrájenou cibuli. Necháte ji změknout, což vyžaduje asi 6 minut restování. Poté do hrnce přijdou oloupané a na kostičky nakrájené cukety, bujón, voda a sůl a pepř. A teď ten trik - hrnec nebo holandskou troubu přiklopíte pokličkou, stáhnete plamen a necháte cukety velmi zvolna vařit celé 4 hodiny. To je dostatečně dlouhá doba, aby se zelenina rozvařila a rozpadla do omáčkové formy. Když je omáčka hotová, zbývá už jen dochutit ji citronovou šťávou a chilli, přidat sýr a samozřejmě i uvařené těstoviny, které se správně mají s omáčkou vždy promíchat již v hrnci. Hotovo, můžete servírovat a uvidíte, že toto lehké jídlo zachutná i masožravcům.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jak na správně uvařené těstoviny? Nepodceňujte tyto kroky!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 40 minutami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 15 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 17 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale