Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
19. 3. 2021 Historie a zajímavosti
Nejen hvězda legendárního romantického dramatu Titanic či představitel Vlka z Wallstreet, ale také v roce 2017 jmenovaný posel míru OSN. To vše je Leonardo DiCaprio. Ačkoliv dívčí srdce na stříbrném plátně láme úspěšně již od roku 1993, největšího filmového ocenění – zlaté sošky Oscara – se mu dostalo až v roce 2015. Zlí hollywoodští jazykové tvrdí, že měl tehdy trofej téměř zapomenout v restauraci, kde slavil vítězství. Co dobrého ale DiCaprio v té restauraci jedl?
Neoblomný environmentalista
Leonardo DiCaprio může být nejslavnější svou filmovou kariérou, ale mimo obrazovku se hollywoodská hvězda nestydí sdílet svou další vášeň: ekologii. Zatímco herec v minulosti využíval svou slávu k povzbuzení jednotlivců k tomu, aby doma používali solární energii a vozili se v elektromobilech, jeho nejnovější křížová výprava zasáhla trochu palčivější téma. DiCaprio nyní žádá fanoušky, aby pomohli planetě i svému vlastnímu zdraví zdraví tím, že se vzdají jedné ze základních složek jídelníčku – masa.
Mohlo by vás zajímat
4. března letošního roku zveřejnil herec na sociální síti Twitter status, ve kterém prosil fanoušky, aby zvážili omezení jejich spotřeby masa s cílem snížit uhlíkovou stopu. Není to však poprvé, co Leo vyjádřil svou vášeň pro rostlinnou stravu. DiCaprio je zapálený co se životního prostředí týče, nikdy ovšem veřejně nepotvrdil, že živočišnou stravu z jídelníčku úplně vynechává. Herec, který málokdy odpovídá na otázky médií týkající se jeho osobního života, však při mnoha příležitostech dal najevo nadšení pro bezmasou kuchyni. Poté, co bylo oznámeno, že nabídka občerstvění Zlatých glóbů 2020 bude sestavena z pokrmů rostlinného základu, herec veřejně poděkoval Hollywoodské asociaci zahraničních novinářů, která ceny uděluje, za jejich rozhodnutí.
Mohlo by vás zajímat
Veganům fandí
Zatímco Leo se před novináři snaží skrývat, co rád jí, zasvěcení z jeho okolí říkají, že je už dlouho vášnivým veganem. V rozhovoru pro HollywoodLife.com šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck odhalil, že když vařil pro DiCapria, hvězda trvala na něčem veganském. „Vařil jsem mu před Screen Actors Guild Awards a Leo DiCaprio řekl: ‚Co mi můžete nabídnout? Máte něco veganského?´“ Udělali jsme veganskou pizzu,“ vysvětlil v rozhovoru Puck.
Mohlo by vás zajímat
Podle Fox News Jack z Titanicu něco málo o svých stravovacích navýcích odtajnil v rozhovoru s herci z filmu Tenkrát v Hollywoodu. Hlavním hvězdám snímku byl položen dotaz na jejich oblíbený druh mexického jídla. Brad Pitt, který ve filmu ztvárňuje Cliffa Bootha, bez váhání odvětil, že tacos. „Já sám mám raději pupusas,“ řekl na to DiCaprio, „za mě lepší než tacos.“ Pupusas, hustá kukuřičná tortilla plněná sýrem a fazolemi, je ovšem ve skutečnosti pokrm ze Salvadoru, nikoliv z Mexika a hercův výrok zvedl obrovskou vlnu internetových vtipů na jeho adresu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Obyčejný kořen? Petržel dokáže zničit zápach z úst a nahradí i pleťovou vodu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 20 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů