Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze
14. 11. 2020 Historie a zajímavosti
Pravidelné nákupy čerstvé zeleniny stojí poměrně dost času i peněz. Není tedy divu, že se většinou spoléháme na cenové akce. Často se však stává, že nám právě slevy z akčních letáků stoupnou do hlavy a následně se nám v lednici celý týden válí spousta paprik, cuket, lilků nebo ředkviček. Zelenina pak postupně měkne, chytá plíseň či hnilobu, a tak ji i postupně vyhazujeme a ve výsledku ani vůbec neušetříme. My vám však přinášíme recept, díky němuž budete moci s takovým plýtváním přestat. Stačí totiž vědět co dělat se zeleninou, která prostě přebývá.
Zelenina do koše nepatří!
Mohlo by vás zajímat
Poznámka: Takto upravenou zeleninu budeme mít připravenou na pozdější tepelné zpracování, ale dokonce i na pomazánky nebo zeleninové krémy. Už se nic nezkazí a nic nevyhodíte. Lépe tak využijete oblíbených zeleninových slev, která vám leták Kaufland pravidelně nabízí - nakoupíte prostě do zásoby a zeleninu, kterou jste pořídili za velmi výhodnou cenu, můžete spotřebovávat během celého roku. Budete si totiž jistí, že ji spotřebujete všechnu a dokonce s ní pak ušetříte čas při vaření.
Jak využít takto připravenou zeleninu?
Co budete potřebovat?
- předem připravená zelenina podle předchozího receptu
- plátky jehněčího masa
- cibule
- tuk
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- jalovec
Mohlo by vás zajímat
Postup
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přebytečný výpek ze slaniny? Nevyhazovat! Máme pro vás 4 skvělé tipy, jak si s ním poradit
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře