Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 10 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Pastýřská pomazánka byla výborná, dokonce manžel ani…“ tara23, před 10 hodinami
„Pekný podvečer dievčatá. Mala som tu dnes dcéru s rodinou.…“ Julia Oskerova, před 11 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 15 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbená vosí hnízda: Nejlepší náplně, postupy při plnění a recept od Kristiny, který se předává z generace na generaci
Česnečka je druhá nejlepší polévka ve střední Evropě: Odborníci ocenili její účinky proti nachlazení i kocovině
Královské chutě: Monacká kněžna Grace chroupala kousky celeru k svačině a k večeři jí stačila jednoduše zapečená brokolice
28. 12. 2008 13:53
21. 12. 2008 12:59
20. 12. 2008 22:40
20. 12. 2008 22:36
Zdravím Vás, moje maminka je Slovenka, zde je recept na slovenské salonky (množství na ca 40ks), tak jak mi ho právě nadiktovala po telefonu:
1/4 l mléka
25 dkg cukru
5 dkg másla
1. Vše svařit - stále míchat! - až se za vařečkou \"dělá cestička\" (ca 20-25min.)
2. Pak přidat ochucení - u nás se dělávaly 2 druhy:
a) ČOKOLÁDOVÉ
kakao/čokoláda + 2 lžíce rumu
b) OŘECHOVÉ
vlašské ořechy (strouhané)
3. Na větší prkénko nalít studenou vodu, pak na prkénko nalít hmotu
4. Nožem hmotu tvarovat do placky o výšce ca 1cm
5. Hmotu několikrát polít studenou vodou nad dřezem, aby se schladila a průběžně tvarovat.
vychlazenou nakrájet na kostičky, ty se balí do papíru s třásněmi, navrch barevný alobal.
Nevíte, kde se dá papír "s třásněmi" a barevný alobal sehnat?
Kwacka
16. 12. 2008 10:24
079.jpg
7. 12. 2008 20:49
7. 12. 2008 20:08
Hella, díky za linku, ale tie salónky, ktoré robila babička, neboli fondánové. Aj keď to robila tiež z cukru, ale bolo tam ešte čosi iné. Fondán nemám rada, nikdy sme to nekupovali, môj otecko to nazýval mydielkami Kým nebolo dostať salónky iné, len fondánové, tak sme kupovali nudát a balili ako salónky, bolo dostať papieriky na salónky. Teraz kupujem čokoládové salónky a čokoládové sviečky ako kolekciu.
7. 12. 2008 20:02
7. 12. 2008 19:26
7. 12. 2008 19:25
7. 12. 2008 19:02
6. 12. 2008 21:54
6. 12. 2008 21:02
6. 12. 2008 18:43
6. 12. 2008 14:46
1 2 3 Další