Úpravy receptů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 13 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Pastýřská pomazánka byla výborná, dokonce manžel ani…“ tara23, před 13 hodinami
„Pekný podvečer dievčatá. Mala som tu dnes dcéru s rodinou.…“ Julia Oskerova, před 14 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 18 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle
9. 1. 2016 16:28
9. 1. 2016 15:58
1) Postup přípravy
Teď je často postup v jednom dlouhém odstavci. Když člověk podle receptu vaří, musí dohledvat, u které věty skončil a co dál udělat. Proto postupy rozdělujeme na jednotlivé kroky, kdy je celý postup přehledně rozdělený do několika kroků. Potom tedy bude stačit vědět, že jsem právě udělal krok číslo 3 a jdu tedy na ten čtvrtý.
2) Suroviny
Rádi bychom v nové verzi Topreceptů lépe pracovali se surovinami. Na Topreceptech má každý autor svobodu v tom, jak suroviny napíše. To si myslíme, že je moc důležité a nechceme vás nijak omezovat výběrem konkrétních surovin z nějakého seznamu. Abychom ale se surovinami mohli lépe pracovat (například vám automaticky ukázat přibližnou cenu za jídlo, stupeň pálivosti, kalorickou hodnotu, veganská nebo vegetariánská jídla atd.), musí náš systém vědět, jaké suroviny jsou v receptu použity. Proto se snažíme jednak suroviny zpřehlednit tím, že je rozdělujeme tak, aby byla vždy jedna surovina na jeden řádek. Zároveň se snažíme, aby recept měl vždy definované jasné suroviny. Spoustu lidí totiž neuvaří jídlo, když vidí, že má přidat "nějaké maso" nebo "nějaké koření" atd. Snažíme se tedy suroviny upravit tak, aby celý recept zůstal zachován tak, jak si autor přál a jak recept vložil, ale aby náš systém suroviny rozpoznal.
Bohužel u těchto úprav mohou vzniknout problémy, že náš systém surovinu špatně rozpozná nebo ji některý pomocník nechtěně špatně vloží (například zadá Heru místo másla atd.). Počítáme s tím, že se problém může objevit maximálně u 1% receptů a budeme opravdu moc rádi, když pokud narazíte na chybu ve svém nebo jiném receptu nám toto soukromě nahlásíte a my hned recept opravíme. Chyby bohužel vznikají, ale chyby u max. 1% receptů musíme zvládnout, abychom mohli mít 99% receptů přehlednějších a nabídnout vám další možnosti stránek. Děkujeme za pochopení a věříme, že nám případné chyby nahlásíte soukromým vzkazem nebo na email. Díky moc