Den francouzské bagety
Národní den
Kdo by nemiloval dokonale křupavé francouzské bagety. Její den připadá na 21. března, což je ideální příležitost zkusit doma z trouby vytáhnout tuto pochoutku se zlatou kůrkou a měkkou střídkou, která může vypadat a chutnat jako ta pravá z francouzského pekařství. Nebojte se vyzkoušet doma připravit jeden z nejlepších vynálezů francouzské kuchyně.
Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka s bublinami nemá prostě chybu. Jak si upéct bagetu jako z Francie jsme vám radili v článku 8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě, ve kterém se dočtete, jak je důležitý výběr správného druhu mouky i správně rozehřátá a napařená trouba. Bagety můžete zkusit také podle receptu na starofrancouzské bagety či podle následujícího videonávodu.
Jak na francouzské bagety
Na webu Toprecepty.cz najdete také recept, jak na francouzské bagety jen ze čtyř surovin – hladké mouky, soli, sušeného droždí a vody. Aby pečivo správně křupalo, je třeba také znát, jak připravit kvásek z droždí.
V našem seriálu Pečeme s Ivou, jsme se dozvěděli, že delším kynutím získají bagety úžasnou chuť. Tím, že část mouky, vody a trochu droždí rozmícháme a necháme delší dobu kvasit ještě před samotným zaděláním těsta, se mohou totiž všechny chutě budoucího pečiva plněji rozvinout.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den francouzské bagety?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Co jedli vojáci v Normandii? Konzervy i nápoje v prášku nebo čokoládové tyčinky s povlakem proti jedovatým plynům
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť