Den jídla pod širým nebem
Národní den
Chcete-li si jídlo opravdu vychutnat, dejte si ho pod širým nebem. Počasí na konci prázdnin bývá pro tuto kratochvíli většinou jako stvořené. Den jídla pod širým nebem najdeme v kalendáři poslední srpnový den. Tak si ho pořádně vychutnejte!
Jídlo pod širým nebem chutná skvěle. Záleží jen na vás, jak bohatý váš piknik bude. Může být velmi jednoduchý, jen z pečiva, sýrů a ovoce, ale klidně také může jít o vydatný oběd, který bude zahrnovat grilované maso i saláty. Především jde o lidi, se kterými toto jídlo sdílíte. Ať už to jsou členové rodiny, blízcí či vzdálení příbuzní nebo přátelé, jsou to ti, se kterými trávíte čas rádi a dobrovolně. Slovo piknik pochází z francouzského výrazu pique-nique, který se používal se jako označení skupinky osob, které večeřely v restauraci a přinesly si vlastní víno.
Mohlo by vás zajímat
Co s sebou vzít na piknik
Kromě dobrého jídla si s sebou na piknik nezapomeňte vzít důležité piknikové propriety - piknikovou deku, talíře, příbory, sklenice a košík na jídlo. A jaké nejlépe pokrmy? Jídla se obecně připravují předem, a to taková, se kterými už není potřeba nic dalšího dělat. Může se jednat o plněné bagety, ovocné saláty, nakrájenou zeleninu, ale i koláčky či oblíbené smažené kuřecí miniřízečky. Ideální je, když se účastníci pikniku dohodnout a každý přinese něco.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jídla pod širým nebem?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní