Den mléčné čokolády
Národní den
Na 28. července připadá Den mléčné čokolády. Je to ideální příležitost vychutnat si tuto pochoutku. Čokoláda se dá konzumovat nejenom samostatně, ale také se používá jako ingredience v mnoha receptech. Zvláště vyhledávaná je při pečení. Používá se třeba pro vytvoření polevy na pečivo, na zákusky či zmrzliny.
Historie čokolády
Dějiny čokolády se začaly psát v oblasti dnešního Mexika, kde před několika tisíci let sbírali kakaové boby, z kterých se čokoláda vyrábí, staří Olmékové. Aztékové je později využívali dokonce jako platidlo. Čokoládu měli v oblibě také Mayové. Objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem bylo pro Evropu zároveň objevením kakaových bobů – a čokolády. Postupně získávala na popularitě i mezi nižšími vrstvami. Stále však jako nápoj. Na první tabulku čokolády si lidstvo muselo počkat až zhruba do poloviny 19. století a trvalo pak ještě několik desetiletí, než získala zhruba podobu, v jaké ji milujeme dnes.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den mléčné čokolády?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů