Den nachos
Národní den
Den nachos připadá na 6. listopad. Právě v tento den se oslavujeme texasko-mexické jídlo a je jedno, jak ho máte rádi, či jak jej připravujete. Hovězí nebo kuřecí? Fazole nebo salsa? Neexistuje žádný přesný recept – jen dvě základní ingredience: chipsy z tortilly a spousta sýru.
Nachos je pokrm oblíbený nejen v USA a Mexiku, ale popularitu si získal téměř po celém světě. Traduje se, že nachos vzniklo dílem improvizace, ostatně jako tolik jiných skvělých jídel. U zrodu stál Ignacio Anaya z mexického Piedras Negras, který nechtěl odmítnout hosty, i když neměl doplněné zásoby. Rozhodl se nabídnout „co dům dal“. Nakrájel tortilly na trojúhelníky, posypal čedarem, k tomu přidal papričky jalapeňos a nachos bylo na světě!
Lokální suroviny, pálivé koření a barevnost – tak by se několika slovy dala snadno popsat mexická kuchyně. Tradiční gastronomie této země byla dokonce v roce 2016 zařazena na seznam UNESCO. Typickými…
Oblíbený dip je guacamole
Tortillové chipsy nachos by se daly jíst i samostatně, ale se správným dipem je to nepřekonatelná lahůdka. Nabízí se čedar, ale skvělý dip je také guacamole. Tento slavný avokádový pokrm je jednou z nejpopulárnějších pochutin mexické kuchyně – vychutnáte si s ním nejen nachos, ale i tacos, burritos či quesadillas. A jak ho připravit? Je to víc než jednoduché. Jde v podstatě jen o vidličkou rozmačkané syrové avokádo, které se smíchaná s dalšími ingrediencemi podle chuti.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den nachos?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 10 minutami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené