Den smažených krevet
Národní den
Den smažených krevet patří každoročně k 21. prosinci. Příprava těchto drobných korýšů je snazší, než se může zdát. Jsou hotové během pár minut a kromě toho, že skvěle chutnají, jsou prospěšné našemu zdraví.
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu. Další velkou výhodou je rychlost jejich přípravy. Očištěné a oloupané krevety stačí jen velmi krátce a zprudka orestovat na másle nebo oleji s česnekem, osolit a zakápnout citronovou šťávou, a skvělý lehký hlavní chod je hotový.
Na co si dát při smažení krevet pozor?
Ve většině obchodů máme na výběr mezi krevetami syrovými a předvařenými, stejně tak můžeme volit krevety vyloupané a očištěné, nebo ty neloupané. Z neloupaných krevet je před smažením nutné odstranit nejen hlavičku a krunýř, ale také střívko. Nejdůležitější je smažit krevety opravdu jen velmi krátce, na pánvi jim stačí 2-3 minuty. Pokud je přetáhneme, budou gumové. Krevety máme připravené, a můžeme smažit. Záleží jen na vás, jestli připravíte krevety smažené na másle a budete je podávat s lehkým zeleninovým salátkem, nebo skvělé, křupavé krevety v tempuře s thajskou chilli omáčkou.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den smažených krevet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Desatero rad na téma dovolená: Připravte si na letní dny dobré a jednoduché jídlo
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni