Den tvrdých bonbonů
Národní den
Den tvrdých bonbonů patří každoročně k datu 19. prosince. Na českém trhu je nabídka tvrdých bonbonů velmi pestrá. V létě nás osvěží kyselé ovocné Bon Pari, v zimě od bolení v krku pomůžou Hašlerky.
Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se jejích receptura téměř nezměnila. Přibyly jen nové příchutě a místo umělých barviv se k barvení bonbonů začaly používat přírodní výtažky z ovoce a zeleniny. Lékořicové Hašlerky sice nemají původ v České republice, ale od roku 1920, kdy je svým jménem zaštítil známý písničkář Karel Hašler, u nás patří mezi neoblíbenější cucavé bonbony. Společně s nimi také Beskydky, Slávie, Atlasky a Větrovky.
Mohlo by vás zajímat
Jak vyrobit tvrdé bonbony
Výroba tvrdých bonbonů v domácích podmínkách není úplně jednoduchá, podle tohoto receptu však zvládnete vyrobit skvělé tvrdé karamelky jen ze dvou surovin.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den tvrdých bonbonů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Retro okénko: Bylinné bonbony Hašlerky kdysi vrátily hlas i písničkáři Karlu Hašlerovi
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář