Den zmrzlinového poháru
Národní den
Den zmrzlinového poháru slavíme každoročně 11. listopadu. A je to pořádně sladká oslava. Nespornou výhodou je, že zmrzlinový pohár můžete mít připravený během pár minut. Základní surovinou je jakákoliv lahodná zmrzlina, a pak už je to jen a jen na vaší kreativitě.
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv oslavu.
Zmrzlina
Kopečková, nebo točená? S poctivou kupovanou zmrzlinou se bohužel dnes setkáme jen velmi zřídka. Není proto nic lepšího a jednoduššího než se pustit do výroby poctivé domácí. Můžete vyzkoušet skvělou… Podívejte se na všechny zmrzlina.
Jak vyrobit zmrzlinu
Zmrzlinu si můžete buďto koupit už hotovou, větší radost však udělá, pokud si ji sami vyrobíte. Budete k tomu potřebovat nějakou základní surovinu, v našem vzorovém příkladu třeba banány, k tomu šťávu z citrónu, cukr krystal, vanilkový cukr, smetanu, mléko a mixér, kterým rozmixujete zmíněné banány. Výslednou hmotu poté smícháte s ostatními přísadami. Poté vše vlijete do nádoby určené pro výroby zmrzliny a necháte zmrznout.
Je na nás, jak zmrzlinový pohár ozdobíme. Výborným dekorativním prvkem je griliáš, na jehož přípravu se hodí lískové ořechy, vlašské ořechy, mandle, ale i pekanové ořechy, pistácie, případně piniové oříšky. Zmrzlinové poháry můžeme samozřejmě zdobit třeba i kousky jahod, čokoládou (v kuse i nastrouhanou) a mnoha dalšími prvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zmrzlinového poháru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě