Světový den mouky
Světový den
Světový den mouky slavíme každoročně 20. března, v tento den si připomínáme důležitost této suroviny v naší každodenní stravě a její vliv na naše zdraví. S produkty z mouky se setkáváme po celém světě, znamenají obživu pro miliardy lidí.
Mouka, které se také přezdívá „Bílé zlato“, má mezi surovinami zcela základní postavení. Slouží k přípravě nepřeberného množství chutných potravin – od těstovin, přes koláče, pečivo a chléb, až po sušenky.
Mohlo by vás zajímat
Mouka je nenahraditelná
Lidí ke své obživě využívají rozmělněnou vnitřní část obilného zrna po tisíce let. Naši předci mleli zrno už v pravěku, nejprve sbírali divoce rostoucí obilí, které postupně začal pěstovat a šlechtit. Dnes máme mnoho odrůd.
V kuchyni využíváme nejen mouku pšeničnou, ale i z jiných obilovin či dokonce luštěnin. Zatímco v zahraničí mají většinou hladkou mouku, naše kuchyně je moučnými jídly proslulá, a tak u nás seženete čtyři hrubosti mouky. Víte, na co kterou správně použít?
Globální význam mouky v každodenním životě byl prostřednictvím Světového dne mouky poprvé připomenut v roce 2019.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den mouky?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06