Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amaretto

yanull yanull

Amaretto je italský likér, ochucený mandlemi. Setkáme se s ním ve více variantách, bohužel ne všechny likéry mandle obsahují. Amaretto se podává při pokojové teplotě, může se pít s čokoládou, různými záskusky, ale také s kostkami ledu. Amaretto se často přidává do moučníku tiramisu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vajahit

Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou… Číst dál

Vaječná sedlina

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vavřín vznešený

Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál

Vavřín vznešený

Vdolek

Vdolky jsou jídlo z řidšího a lehčího kynutého těsta. Mohou se smažit, péci v troubě, zdobí se… Číst dál

Vdolek

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál

Vejce slepičí

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Koroptev polní

Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně… Číst dál

Koroptev polní

Křepelka polní

Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k… Číst dál

Křepelka polní

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více