Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory

yanull yanull
Francouzské brambory

Pravé francouzské brambory se připravují ze syrových brambor. U nás většinou z vařených - do vymazané zapékací misky se rovnají plátky brambor, které se ochutí a prokládají cibulí a masem, nejčastěji uzeným. Poslední je vrstva brambor, která se zalije vajíčky, rozmíchanými ve smetaně. Pokrm se zapéká v horké troubě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Zubrovka

Zubrovka je orginální, silně aromatická vodka, nazlátlé barvy. Pochází z Polska, na etiketě se… Číst dál

Žabí stehýnka

Žabí stehýnka jsou historicky svázána s francouzskou kuchyní, ale našli bychom je i v mnoha dalších… Číst dál

Žahour

Žahour je sladká omáčka z rozvařeného ovoce, smetany a cukru. I když se ovoce může použít různé,… Číst dál

Žampion

Žampionů existuje více druhů, některé z nich mohou být i jedovaté. Pečárka polní, také zahradní,… Číst dál

Žebírka

Kdo by neznal skvěle upečená žebírka, která jsou obalená šťavnatým masem. Jsou to kosti s kouskem… Číst dál

Želatina

Želatina je beztvará hmota, bez pachu, která nabobtná ve vodě. Používá se jak při domácím vaření,… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli